Marmelatlı Kurabiye

Marmelatla lezzetlendirilmiş mükemmel tadıyla marmelatlı kurabiye nasıl yapılır? İşte marmelatlı kurabiye tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp diğer yumurtaları oda sıcaklığındaki margarin ve pudraşekeri ile karıştırın.
-
2
Karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru üç parçaya ayırın.
-
3
Her parçayı 1 parmak kalınlığında açın. Açtığınız yufkalardan bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesin.
-
4
Artan hamurları tekrar açarak, halkalar çıkarın. Ve bunları yuvarlakların üzerine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-
5
Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerileri pembeleşene kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
-
6
Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarındaki boşluğa marmelat koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL