Mandalinalı Bisküvi

Lezzeti ile çay saatinizi tatlandıracak mandalinalı bisküvi tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur malzemesini bir kapta iyice yoğurun. Folyoya sarıp 1 gece buzdolabında bekletin. Sonraki gün hamuru, açmadan yarım saat öncesinden buzdolabından çıkarın.

  • 2

    Hamuru ikiye bölüp, unlanmış zeminde merdane yardımıyla, yarım cm kalınlığında ayrı ayrı açın. Açtığınız hamurun yarısından, bir su bardağı yardımıyla yuvarlak bisküviler kesin. Hamurun diğer yarısından da aynı şekilde su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin ve bu yuvarlakların ortasından da çay bardağı yardımıyla parça çıkarıp halka şekli elde edin.

  • 3

    Bu simit şeklindeki delikli parçaları, delikli olmayan yuvarlak parçaların üzerine koyup fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Bu arada mandalinaların kabuklarını soyup enine dilimleyin.

  • 4

    Tencereye koyduğunuz dilimlerin üzerine toz şeker döküp bekletin. Mandalina dilimleri suyunu salınca ocağa koyup kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp soğutun. Soğuduktan sonra robotta parçalayın (sulu kalırsa tekrar kaynatın). Soğutup bisküvilerin ortasına dökün. Servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.