Lor Kurabiyesi (Ayvalık Yöresi)

Lor kurabiyesi, çay saatlerinde tercih edilebilecek sağlıklı bir alternatiftir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Genişçe bir kabın içinde Ayvalık sepet lorunu çatalla iyice ezin. Yumurtaları başka bir kapta çırpıp peynire ekleyin. Tereyağını eritin. Ilınınca peynire ekleyin. Toz şekeri de ekleyip karıştırın. Unu malzemelerin üzerine eleyin. Kabartma tozunu da ilave edip yoğurun.
  • 2
    Ele yapışmayan, yumuşakça bir hamur elde edin. Yuvarlayarak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, renkleri çok açık pembe olana kadar pişirin. Soğutup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...