Lor Kurabiyesi (Ayvalık Yöresi)

Lor kurabiyesi, çay saatlerinde tercih edilebilecek sağlıklı bir alternatiftir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Genişçe bir kabın içinde Ayvalık sepet lorunu çatalla iyice ezin. Yumurtaları başka bir kapta çırpıp peynire ekleyin. Tereyağını eritin. Ilınınca peynire ekleyin. Toz şekeri de ekleyip karıştırın. Unu malzemelerin üzerine eleyin. Kabartma tozunu da ilave edip yoğurun.
  • 2
    Ele yapışmayan, yumuşakça bir hamur elde edin. Yuvarlayarak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, renkleri çok açık pembe olana kadar pişirin. Soğutup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...