Limonlu Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtalardan birinin akını ve sarısını ayırın. Unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Üzerine 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı ekleyin. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu ilave edip iyice yoğurun.
-
2
Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, yuvarlak kalıplarla kesin. Kalan yumurta akını çırpıp, üzerilerine sürün. Hindistan cevizi veya yenilebilir renkli pasta süsüne batırıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL