Kayısı Köftesi

Leziz kayısı köftesi tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup, ezerek püre yapın. Tuz, irmik, bal, yumurta, kabartma tozu, un ve toz şekeri ilave edip, yoğurun.

  • 2

    Hamurdan iki parmak kalınlığında eşit parçalar kesip, elinizde yuvarlayın. Kayısıları ortadan ikiye ayırıp, çekirdeklerini çıkarın. Ortasına tarçın, ceviz veya badem yerleştirip, tekrar kapatın.

  • 3

    Hamur parçalarının içini açıp, kayısıları yerleştirin. Elinizi ıslatarak hamur parçalarını avucunuzun arasında hafifçe yuvarlayın. Köfteleri kızgın sıvı yağda kızartın. Yağını süzdürüp servis tabağına yerleştirin. Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.