Kahke

Kahke

Leziz kahke tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir kaba sütü aktarın. Üzerine ayçiçek yağı katıp karıştırın. Ardından toz amonyağı ekleyin. Toz şekeri ilave edip malzemeyi çırpma teliyle iyice çırpın. İçine unu ekleyip, hamur özleşene dek yoğurun.

  • 2

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurlara parmak şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerilerine fırça yardımıyla pekmez sürün. Bol susam serperek, ısıtılmış 200 derece fırında, altlı üstlü pembeleşene dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...