Ispanaklı Tatlı Kurabiye

Ispanaklı tatlı kurabiye, lezzetli ve hafif bir kurabiye tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanak yapraklarını yıkayıp, kuruladıktan sonra toz şeker ve 3 çorba kaşığı suyla birlikte blenderden geçirin. Bu karışımı yoğurma kabına alıp, içine yumurta, tereyağı, ayçiçek yağı, pudra şekeri ve kabartma tozunu katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun.
  • 2
    Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Diğer taraftan bademleri suda haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. Dinlenen hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
  • 3
    Çay tabağı büyüklüğünde açın. Bıçakla, bir adet hamurun kenarından ortasına doğru 3 cm uzunluğunda çizikler atın. Hamurun orta kısmına 3 adet badem koyun ve kenarlarını birbirlerinin üzeri doğru kıvırarak gül şekli verin.
  • 4
    Açtığınız diğer hamurları da aynı biçimde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kurabiyeler kabarana kadar pişirin. Daha sonra fırın ısısını 175 dereceye indirin ve üzerileri hafifçe pembeleşene dek tutun.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.