Haşhaşlı Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarini eritin ve hemen ateşten almayıp 1 dakika daha hafifçe renk değiştirene dek tutun. Soğuttuktan sonra içine ayçiçek yağı ve pudra şekeri ekleyerek, karıştırın.
-
2
Ardından unu ve 2-3 yemek kaşığı haşhaşı ilave edip, iyice karıştırın. Hamurun çok iyi özleşmesi için iyice yoğurun. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin ve yassılaştırın.
-
3
Ortalarını parmağınızla çukurlaştırıp, tepsiye dizin. Isıtılmış 130 derece fırında, beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ortalarına marmelat veya reçel doldurup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL