MALZEMELER
1 su bardağı çekilmiş fındık
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 kahve fincanı su
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
Toz şeker
Fındık
Derin bir kaba tereyağı, yumurta, fındık, pudra şekeri, ayçiçek yağı, su ve vanilyayı alın. Kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayın.
Kenarlarına bıçakla hafifçe kesikler atarak yaprak kısımlarını, tepe kısmına da 10 kuruş büyüklüğünde bir kapak batırarak sarı kısmını oluşturun. Toz şekere batırıp, tepsiye dizin ve orta kısmına da fındık koyun. Hamur bitene kadar işlemem devam edin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişirin.