Fındıklı, Kajulu Kopartma Kurabiye

Fındıklı, Kajulu Kopartma Kurabiye

Fındıklı, kajulu kopartma kurabiye, çay ve kahve yanında tercih edilebilecek bir alternatiftir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Toz şeker ve tereyağını bir tavada karıştırarak eritin. Kaju fıstığı ve fındıkları da ekleyip kavurun. Hamur için tüm malzemeyi genişçe bir kabın içinde karıştırın ve yoğurun.

  • 2

    Kavurduğunuz fındıkların fazla yağını süzün. Fındıkları ve kajuları hamura ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve hiç şekil vermeden yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

  • 3

    180 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp tepside soğumalarını sağlayın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...