Elmalı Rulo

Elmalı Rulo

Enfes elmalı rulo tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ön hazırlık olarak elmayı rendeleyip, toz şeker ve tarçınla pişirin. Cevizi ekleyin. Süt, zeytinyağı, oda sıcaklığında margarin, 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unu karıştırıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 parçaya bölün.

  • 2

    Her bezeyi merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın. Bıçakla 8 üçgen kesin. Hazırladığınız harcı, üçgen şeklinde kestiğiniz hamurların bir köşesine koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. 150 derece fırında, üzerileri kızarana dek pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...