Elmalı Ay Kurabiyesi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
İçi için elmaları soyup rendeleyin. Toz şeker ve kuru üzümü ekleyin. Kısık ateşte hafifçe pişirin. Soğuyunca dövülmüş fındık ve tarçını ekleyip karıştırın. Unu bir kaba eleyin ve oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, pudra şekeri ile kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
-
2
15 adet ceviz büyüklüğünde parçaya ayırıp, her birini 10 cm çapında açın. Ortalarına elmalı harçtan yayıp sarın. Rulolara yarım ay şekli verip, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-
3
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Pudra şekeri ile vanilyayı karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL