Dut Pekmezli Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurma kabının içine mısır nişastası, un ve tereyağını koyup, iyice yoğurun. Üzerine yumurta sarısı ve dut pekmezi katıp, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
-
2
Hamura silindir şekli verin ve bıçakla yarım cm kalınlığında ince dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine fındık serpip, dut pekmezi gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL