Dut Pekmezli Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurma kabının içine mısır nişastası, un ve tereyağını koyup, iyice yoğurun. Üzerine yumurta sarısı ve dut pekmezi katıp, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
-
2
Hamura silindir şekli verin ve bıçakla yarım cm kalınlığında ince dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine fındık serpip, dut pekmezi gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL