Daniş Tarifi

Avrupadan kopup gelen lezzet: Daniş tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Su, tuz, şeker, yumurta, margarin ve mayayı unun ortasına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-
2
15 dakika dinlendirin. Elmaları soyup ortadan ikiye ayırın. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Yumurtanın akını ve sarısını birbirinden ayırın.
-
3
Bir kabın içinde ceviz, tarçın, yumurta akı, kuru üzüm ve doğranmış elmaları harmanlayın. Elma marmeladını ekleyip karıştırın.
-
4
Hazırladığınız hamuru düz bir zeminde 1 cm kalınlığında açın. İçine hazırladığınız karışımı yayıp rulo halinde sarın.
-
5
Ruloyu 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ruloları file fıstığa bulayın. Ruloların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. 15-20 dakika dinlendirin.
-
6
Dinlenmiş hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 18 dakika pişirin. Fırından çıkartıp ılındıktan sonra tepsiden alıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL