Daniş Tarifi

Daniş Tarifi

Avrupadan kopup gelen lezzet: Daniş tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Su, tuz, şeker, yumurta, margarin ve mayayı unun ortasına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • 2
    15 dakika dinlendirin. Elmaları soyup ortadan ikiye ayırın. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Yumurtanın akını ve sarısını birbirinden ayırın.
  • 3
    Bir kabın içinde ceviz, tarçın, yumurta akı, kuru üzüm ve doğranmış elmaları harmanlayın. Elma marmeladını ekleyip karıştırın.
  • 4
    Hazırladığınız hamuru düz bir zeminde 1 cm kalınlığında açın. İçine hazırladığınız karışımı yayıp rulo halinde sarın.
  • 5
    Ruloyu 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ruloları file fıstığa bulayın. Ruloların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. 15-20 dakika dinlendirin.
  • 6
    Dinlenmiş hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 18 dakika pişirin. Fırından çıkartıp ılındıktan sonra tepsiden alıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...