Çikolata Soslu Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamur için yoğurma kabına un, zencefil, toz şeker, tereyağı, yumurta, toz badem veya fındık ve kabartma tozunu alın. Tüm malzemeyi özleşene kadar iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru un serpilmiş düz bir zeminde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Kalp formundaki kalıplarla şekiller çıkarın ve bunların yarısının ortasını yuvarlak bir şişe kapağıyla kesip, alın.
-
2
Kurabiyeleri yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kurabiyenin arası için kremayı bir tavaya koyun ve kaynamaya başlayınca tavayı ocaktan alın ve elinizle iri parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyene kadar arada sırada karıştırın ve ılınmasını bekleyin.
-
3
Kurabiyenin bütün olanının üzerine 1 tatlı kaşığı çikolatalı sostan koyun ve üzerine ortası delik kurabiyeyi yerleştirin. Kurabiye ve sos bitene kadar aynı işleme devam edin. Kurabiyenin yapışması için yarım saat bekletin.
-
4
Daha sonra kenar sosu için geniş bir kapta rendelenmiş limon kabuğu, pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştırın. Kurabiyelerin kenarını bu sosa bulayın ve servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler