Cevizli Un Kurabiyesi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yumurta akı, 1 çay bardağı nişasta ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-
2
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları avucunuzun içinde açıp içine ceviz yerleştirin. Hamuru kenarlarından kapatıp yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL