Cevizli Sarma Kurabiye

Cevizli Sarma Kurabiye

Lezzetiyle ağızda dağılan cevizli sarma kurabiyesi tarifi sizinle!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamuru hazırlamak için nane hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta İyice karıştırdıktan sonra naneyi de ilave edip yoğurun. Üzeri kapalı olarak buzdolabında 2 saat dinlendirin.

  • 2

    Diğer taraftan 1 paket krem peynir, krema ve yumurta sarısını karıştırın. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine peynirli karışımı sürün.

  • 3

    Üçgen şeklinde 6 parçaya bölüp sigara böreği gibi sarın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp, cevize bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğutup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...