Cevizli Bisküvi

Cevizli Bisküvi

Bol cevizli nefis bisküvi tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu derin bir kaba alın. Ortasına 2 adet yumurta akı ve 3 adet yumurta sarısını koyun. Pudra şekeri, süt, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Oda sıcaklığındaki margarini de katıp, karıştırın.

  • 2

    İyice yoğurup, hamuru iki eşit parçaya ayırın. 20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında açıp, dilediğiniz bisküvi kalıplarıyla şekiller kesin (tercihen kalp). Önce kalan 1 adet yumurtanın akına, sonra iri kıyılmış cevize batırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...