Bisküvili Limon Tatlısı

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Limon suyu ve toz şekeri karıştırın. Tencereye alıp, buğday nişastası ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin.
-
2
Muhallebiyi ocaktan almaya yakın tereyağı ekleyip karıştırın. Kare bir kalıbı streç filmle kaplayıp, 1 cm kalınlığında muhallebi dökün. Üzerine 1 sıra bisküvi yerleştirin.
-
3
En üstte muhallebi kalacak şekilde aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. 1 gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Ertesi gün ters çevirip çıkarın. Üzerini ufalanmış bisküvi ve rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL