Bardacık İncirli Soğuk Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 tereyağı ve balı tencereye alın. Kısık ateşte tereyağı eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp, mısır gevreği, yulaf ezmesi ve ceviz ekleyip karıştırın. Limon suyunu, kabukları temizlenip küp doğranmış incirin üzerine gezdirin.
-
2
Karışımı küçük muffin kalıplarına paylaştırıp, sertleşene dek derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. 2 Sos için kremayı küçük bir kaba alın. Kısık ateşte kaynamadan ısıtın. Parçalanmış bitter çikolata ekleyip, çikolata eriyene dek karıştırın. 3 Servis tabağına sosu gezdirin. Üzerine kurabiyeleri yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL