Bardacık İncirli Soğuk Kurabiye

Bardacık İncirli Soğuk Kurabiye

Leziz incirli soğuk kurabiye tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 tereyağı ve balı tencereye alın. Kısık ateşte tereyağı eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp, mısır gevreği, yulaf ezmesi ve ceviz ekleyip karıştırın. Limon suyunu, kabukları temizlenip küp doğranmış incirin üzerine gezdirin.

  • 2

    Karışımı küçük muffin kalıplarına paylaştırıp, sertleşene dek derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. 2 Sos için kremayı küçük bir kaba alın. Kısık ateşte kaynamadan ısıtın. Parçalanmış bitter çikolata ekleyip, çikolata eriyene dek karıştırın. 3 Servis tabağına sosu gezdirin. Üzerine kurabiyeleri yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...