Ay çekirdekli Gül sulu Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta akını derin bir kapta çırpın. İçine un, pudra şekeri, çekilmiş badem, ay çekirdeği, rendelenmiş limon kabuğu ve gül suyu katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
-
2
Elinizle incelterek yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzeri için toz şeker, gül suyu ve suyu bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtın. Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra üzerine gezdirip, ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL