Ay çekirdekli Gül sulu Kurabiye

Ay çekirdekli Gül sulu Kurabiye

Leziz ve sıra dışı bir tat!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta akını derin bir kapta çırpın. İçine un, pudra şekeri, çekilmiş badem, ay çekirdeği, rendelenmiş limon kabuğu ve gül suyu katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • 2

    Elinizle incelterek yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzeri için toz şeker, gül suyu ve suyu bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtın. Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra üzerine gezdirip, ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...