Acılı Kurabiye

Acılı Kurabiye

Lezzeti ile sizi büyüleyecek acılı kurabiye tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Margarin, sirke, yumurta akı, pul biber ve tuzu bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip, bütün malzemeyi yoğurun.

  • 2

    Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve dilediğiniz gibi şekillendirin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fazla bastırmadan çatalla çizikler oluşturun.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...