Acıbadem Kurabiyesi

Acıbadem Kurabiyesi

Leziz acıbadem kurabiyesi tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kızgın bir fırının içine tatlı ve acı bademleri koyun ve 15 dakika kızartın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Islak bezle bademleri ovuşturarak, kabuklarını çıkarın.

  • 2

    Tüm bademleri bir arada, çok ince kıyıp, bir tencereye aktarın. Üzerine patates ununu, unu, toz şekeri, yumurta sarısını, vanilyayı, tuzu ve eritilip biraz soğutulmuş margarini katın. Hepsini iyice karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin.

  • 3

    Bir fırın tepsisini iyice yağlayın ve üzerine ince bir un tabakası ile kaplayın. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın. Çırpılmış yumurta akına batırın ve tepsiye sıralayın.

  • 4

    Orta sıcaklıktaki fırında yarım saat kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp kurabiyeleri bir soğutma telinin üzerine alın ve kurumasını bekleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...