Susamlı Krokan

Susamlı Krokan

Krokan ve kavrulmuş susamın mükemmel birleşimiyle, her lokma lezzet dolu bir tat deneyimi sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şeker, limon suyu ve susamları küçük çelik bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak çok koyu olmayan bir kehribar rengi alana kadar kaynatın. Bu karışımı badem yağı ile yağlanmış mermer bir yüzeye dökün ve 3 dakika dinlendirin.
  • 2
    Limonu yıkayıp kurulayın. Sonra limonu merdane gibi kullanarak mermere döktüğünüz karışımı, kalınlığı yarım cm olacak şekilde hamur gibi açın. Daha sonra hamuru küçük karelere veya baklava dilimine ayırarak kesin. Hazırladığınız krokanları şeffaf ambalaj kağıdına sararak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...