Su Krakeri

İncecik, çıtır ve her atıştırmalığa uygun! Kendi lezzetli krekerlerinizi evde hazırlayın, her lokmada taptaze ve çıtır bir keyif yaşayın!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağını küp küp doğrayıp un karışımına ekleyin. Hafifçe karıştırın. Suyu ekleyip iyice yoğurun. Unlanmış düz bir zeminde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Hamur ruleti veya bir bıçakla galeta şeklinde kesin.
-
2
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine fırçayla yumurta akı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL