Yumurtasız Limonlu Kek

Yumurtasız, ferah ve leziz kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarin, ayçiçek yağı, süt ve toz şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin ve çırpma teliyle iyice karıştırın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
-
2
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp, 10 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL