Vişneli Kek

Vişneli Kek

Vişne'nin tatlı ekşiliği kekin yumuşaklığıyla buluşuyor. Lezzetli tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Çırpılmış yumurtaya 2 yemek kaşığı su, vanilya, tuz, badem ekstresi, kabartma tozunu ekleyin. Biraz karıştırıp unu katın. Unu malzemeye yedirene dek karıştırın. Sonra vişneleri hamura katıp, hafifçe karıştırın.
  • 2
    Yağlanmış fırın kabının içine boşaltın. Cevizleri irice dövün. Kek hamurunun üzerine cevizleri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...