Sofra
Her dilimde vişnenin tatlı ekşiliği...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı vişne

    4 adet yumurta

    2 su bardağı toz şeker

    125 gram eritilmiş margarin

    Yarım su bardağı ayçiçek yağı

    1 su bardağı yoğurt

    2 yemek kaşığı mısır nişastası

    1 paket kabartma tozu

    3 su bardağı un

Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Margarin ve ayçiçek yağı katıp, karıştırın. Yoğurt, mısır nişastası, vişne, kabartma tozu ve un ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının içine harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek, servis yapın.