Tarçınlı Ve Havuçlu Kek

Tarçınlı Ve Havuçlu Kek

Tarçın ve havuç'un uyumu. Lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Toz şekeri ilave edip, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine ayçiçek yağı, süt ve yoğurt ekleyip karıştırın.
  • 2
    Kayısı ve inciri sıcak suda 20 dakika bekletin ve robottan geçirip püre haline getirin. İçine ince dövülmüş cevizi ekleyin ve yumurtalı karışımın içine katın. Rendelenmiş havuç, un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın.
  • 3
    Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...