Portakallı Haşhaşlı Kek

Portakallı Haşhaşlı Kek
ORTA 8 KİŞİLİK

Portakalın ferahlığı ve haşhaşın uyumuyla lezzetli haşhaşlı kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu geniş bir kaba alıp üzerine, toz şeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın. Süt ve yumurtaları da ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
  • 2
    Dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe yağlayıp unladıktan sonra karışımı kaba boşaltın. Üzerine bıçakla boydan boya bir çizik atın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...