Portakallı Çikolatalı Kek

ORTA 8 KİŞİLİK

Portakallı çikolatalı kek, lezzetli ve ferahlatıcı bir kek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarıları, yarım su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri, toz şeker eriyene kadar çırpın.
  • 2
    Bir su bardağı un, kabartma tozu ve tuzu eleyip yumurta sarılı karışıma ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma ekleyin.
  • 3
    Yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sosu için, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve pudra şekerini karıştırıp keki ıslatın.
  • 4
    Çikolataları benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirin. Çikolata donduktan sonra portakal dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Kek hamuruna arzunuza göre çikolata parçaları ve damla çikolata da ekleyebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...