Limonlu Kek

Limonlu Kek

Limonun aromasıyla leziz taze limonlu kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarin, toz şeker ve tuzu mikserle, toz şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip, iyice çırpın. Süt ve limon suyunun yarısını ilave edip karıştırın.
  • 2
    Kalan süt ve limon suyunu ekleyip, yeniden karıştırın. Un ve kabartma tozunu beraber eleyip, karışıma ilave edin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, karıştırın. 25 cm uzunluğundaki baton kalıbı yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, hafif kızarana dek pişirin. Üzeri için, beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın. Kekin üzerine çikolatalı kremayı gezdirin. Meyve ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...