Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonun ferahlığı ve haşhaşın uyumuyla lezzetli kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikser yardımı ile şekerle çırptıktan sonra sütü, sıvı yağı, limon suyunu ve kabartma tozunu ekleyip yeniden çırpın.
-
2
Başka bir kapta haşhaşı yarım su bardağı su ile ocağa alın. Suyu bitene dek pişirin. Elediğiniz unu çırptığınız hamura ekleyin. Damla sakızını 1 yemek kaşığı toz şeker ile havanda dövüp hamura ekleyin. Son olarak haşhaş ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin. Hamuru, yağladığınız kalıba dökün.
-
3
Fırını 175 derecede 4 dakika ısıtın. Kalıbı fırına yerleştirin. Kek pembeleşene dek pişirin. Kuru bir bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinde sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL