2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı damla çikolata
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nescafe
1.5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Sos için:
160 gram bitter çikolata
Yumurtaları derin bir kaba alıp toz şeker ile birlikte 3-4 dakika mikserle çırpın. Ayçiçek yağı ekleyip tekrar mikserle çırpın. Sütü ekleyip karıştırın. Kakao, nescafe ve damla çikolatayı ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletin.
Sos için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı kekin üzerine akıtın. Dilimleyerek servis yapın.