Islak Kek

Islak Kek

Yoğun çikolata kıvamıyla mutluluk veren ıslak kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri mikserle kabarana kadar çırpın. Ayçiçek yağı, süt, kakao ve vanilyayı ilave edip, tüm malzemeyi çırpmaya devam edin. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırın ve kalan malzemenin içine dövülmüş ceviz ile un katıp, karıştırın.
  • 2
    Karışımı yağlanmış 20x26 cm ebadında bir fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra keki dilimleyin ve üzerine ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu karışımı boşaltın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...