Ilık Kestaneli Kek, Hindistancevizi Parfe ile
Lezzetli kestaneli kek tarifimiz, Hindistan cevizi parfe ile...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Keki hazırlamak için 3 yemek kaşığı tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. İçine 2 yemek kaşığı un, 4 adet yumurta, 1.5 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kırık kestane şekerini ekleyip karıştırın. Yağlanmış küçük kalıplara bu malzemeyi eşit miktarda paylaştırın. Buzdolabında 1 gün süreyle dinlendirin.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin. Parfe için krema ve jelatin hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın. Ocakta bir taşım kaynatıp soğutun. Jelatini çok az sıcak suda eritin.
-
3
Kremayı blender da çırparak kabartın. Bu işlemin ardından tüm malzemeyi iyice karıştırıp kalıplara dökün ve buzlukta bir süre dondurun. Sıcak keki servis tabağına alıp parfey'le birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL