İç Baklalı Kek

Tatlı kaçamağınıza iç bakla ile farklı bir dokunuş...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç baklaları yıkayıp kalın dış kabuklarını soyun. Taze soğanların yeşil kısımlarını ayırıp beyaz kısımlarını ince halkalar halinde doğrayın. Yumurtaları mikserle iyice çırpın.
-
2
İçine soğanları, iç baklaları, peyniri, ayçiçek yağı, süt ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu birbirine karıştırıp hamura ekleyin. Kek hamurunu yağlanmış unlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL