İç Baklalı Kek

Tatlı kaçamağınıza iç bakla ile farklı bir dokunuş...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç baklaları yıkayıp kalın dış kabuklarını soyun. Taze soğanların yeşil kısımlarını ayırıp beyaz kısımlarını ince halkalar halinde doğrayın. Yumurtaları mikserle iyice çırpın.
-
2
İçine soğanları, iç baklaları, peyniri, ayçiçek yağı, süt ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu birbirine karıştırıp hamura ekleyin. Kek hamurunu yağlanmış unlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL