Fındıklı ve Bademli Kek

Fındık ve badem'in uyumuyla lezzetli kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Ayçiçek yağı ekledikten sonra çırpmaya devam edin ve içine yoğurt, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, toz fındık ile badem, un, kabartma tozu, vanilya katıp, karıştırın. Kek kalıbınızı fırça yardımıyla yağlayın. Fındık, badem ve antep fıstığı serpin.
-
2
Hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerine çikolata sos gezdirip, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL