Elmalı Kahveli Kek

Elma ve kehve'nin buluşması. Farklı lezzet severler için kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaların kabuğunu soyup kararmalarını önlemek için limonlu suda beklemeye bırakın.
-
2
Diğer taraftan kek un, toz şeker, kabartma tozu, kahve ve tuzu karıştırın. Geniş bir kapta yumurtayı çırpın. Üzerine süt ve ayçiçek yağı ekleyin. Unlu karışımı üzerine ilave edip karıştırın.
-
3
Elmaları ince dilimleyip hamura ilave edin ve mikser kullanmadan karıştırın. Hamuru 20 cm çapında yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kürdanla kontrol ederek (keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL