Cevizli Haşhaşlı Kek

Cevizli Haşhaşlı Kek

Ceviz ve haşhaşın birleşimiyle ortaya çıkan lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Haşhaşı 1 su bardağı sıcak suya ekleyip, kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  • 2
    Tereyağı, toz şeker ve vanilyayı, toz şeker eriyene dek çırpın. Yumurtaların akını ve sarılarını ayırıp ayrı ayrı çırpın. Yumurta sarılarını toz şekerli karışıma ekleyip çırpın. Ceviz ve kabartma tozunu harmanlayıp, toz şekerli karışıma ilave edin. Haşhaşı ekleyin.
  • 3
    Kar halindeki yumurta aklarını ilave edin. Karışımı yağlanmış 22x22 cm ebadında bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Keki kalıpta soğumaya bırakın.
  • 4
    Glazür için pudra şekeri ve limon suyunu iyice karıştırın. Hindistan cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin. Soğuk kekin üzerine gezdirip, 10 dakika dinlendirin. Cevizle süsleyip, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...