Bademli Çikolatalı Kek

Tatlı kaçamak için mükemmel uyum bademli çikolatalı kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
3 adet yumurta sarısı ile 1 adet yumurtayı derin bir kapta çırpıcı ile iyice çırpın. Toz badem ve pudra şekerini ilave edip, çırpmaya devam edin. Eritilmiş tereyağının yarısı, 3 adet yumurtanın akı ve toz şekeri ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpın. Bu karışımın içine diğer kaptaki toz bademli karışımı ekleyin.
-
2
Daha sonra sırasıyla un, kakao ve kalan eritilmiş tereyağını katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Dilediğiniz şekildeki küçük kek kalıplarını yağlayın ve bu karışımı paylaştırın.
-
3
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin ve fırından alın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve sıkma torbasına doldurup, keklerin üzerini süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL