Çavdar Ekmeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ILIK suya, yarım küp yaş maya ve tozşekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika dinlendirerek tekrar karıştırın. Üzeri köpüklenene dek bekleyin. Hamur kabında unla tuzu karıştırarak ortasına sulandırılmış mayayı ilave edin. 5 dakika yoğurun. Kabın üzerine tülbent örterek ılık ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalanmaya bırakın. Hamur kabardığında biraz daha yoğurun. Fırın kabına alarak, önceden ısıtılmış 200 derece fırınnda üzeri kızarana dek pişirin. Soğuduğunda fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...