Taze İncir Reçeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İncirlerimizi ilk önce yıkıyoruz ve suyunun süzülmesi için bir kenara alıyoruz.Suyu iyice süzüldükten sonra 2'ye veya 3'e bölüyoruz veya hiç bölmeden bütün olarak tencereye alıyoruz.Ve üzerine toz şekerimizi,suyumuzu ve çubuk taçınımızı koyup kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.Yalnız kaşıkla çok karıştırmayın çünkü incirler dagılabilir.Altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kaynatın.Ve soguyunca kavanoza koyalım ve agzını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldıralım.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...