Sıkma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 EKMEĞİ derin bir kaba koyun ve üzerine su döküp, ıslatın. Elinizle sıkıp, fazla suyunu alın ve parçalayarak, yoğurma kabına koyun. Üzerine elenmiş un ve tuz katıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin.
,2 İçi için patatesi ezin ve çok ince kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine patates, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, birkaç sefer karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
3 Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Un serperek, merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurları yapışmaz yüzeyli bir tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin. Pişen hamurun içine tereyağı sürüp, patatesli iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve rulo yapın. Diğer hamurlar ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler