Mantar Konservesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MantarlarI yıkayın ve büyük olanlarını ikiye bölün. Limonlu suda 5-6 dakika haşlayıp, aldığı kadar miktarda 1 kg'lık kavanozlara yerleştirin. Her kavanoza, 2 çay kaşığı tuz koyun. Kavanozun üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde üzerine sıcak su ilave edin. Bir bıçağı birkaç kere mantarlarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun ağzını kurulayıp kapağını kapatın ve iyice sıkıştırın. Büyük bir tencerenin 2/3'ünü suyla doldurup kavanozların kapakları aşağıda kalacak şekilde tencereye yerleştirip 1 saat kaynatın. Tencereden aldıktan sonra yine kapakları altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL