Bread and Butter Pudding(Tereyağlı ekmek pudingi) (İngiliz Mutfağı'nda)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kare bir cam tepsiyi yağlayın. Ekmeklerin kenarlarını kesin. Üzerlerine tereyağı sürün. Üçgen şeklinde kesin. Ekmek dilimlerini tek kat halinde tepsiye dizin. Üzerine sarı üzüm ve hindistancevizi serpin. Üzerine tekrar ekmek dilimlerini dizin. Sütü bir tencerede kaynatmadan ısıtın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve kahverengi şekeri çırpın. Süte ilave edin. Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine dökün. Üzerine hindistancevizi ve tozşeker serpin. Bu şekilde 45 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üstü kızarıncaya dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL