BİBERLERİN çekirdek yataklarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Salçalık kırmızı biberi de küçük doğrayın. Tavaya sıvıyağı aktarın. Tavada önce doğranmış kırmızı biberi, 2-3 dakika soteleyin. Sonrasında sivri biberleri ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu arada bir kapta yumurtaları çırpın. İçine un, tuz ve karabiberi ekleyip tüm malzemeyi iyice çırpmaya devam edin. Üzerine sotelenmiş biberleri ilave edip karıştırın. Başka temiz bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup, hafif kızdırın. Biberli omlet malzemesini tavaya döküp yayın. Bir spatulayla çevirerek arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın.