Yoğurt Soslu Kavurmalı Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye bol su koyup sıvıyağ ekleyin ve makarnaları bu suda 12 dakika haşlayıp süzün. Daha sonratereyağı ile 2-3 dakika çevirip, servis tabağına alın. Bir tavaya kavurmayı koyup üzerine, kimyon, pulbiber,karabiber, kıyılmış sarmısak ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. 5 dakika pişirip makarnanın üzerine dökün. Diğer tarafta yoğurdu bir kaba alıp, içine ezilmiş sarmısak, dereotu ve yağı ekleyin. İyice karıştırıp kavurmanın üstüne dökün ve sıcakken servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL