Yoğurt Soslu Kavurmalı Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye bol su koyup sıvıyağ ekleyin ve makarnaları bu suda 12 dakika haşlayıp süzün. Daha sonra
    tereyağı ile 2-3 dakika çevirip, servis tabağına alın. Bir tavaya kavurmayı koyup üzerine, kimyon, pulbiber,
    karabiber, kıyılmış sarmısak ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. 5 dakika pişirip makarnanın üzerine dökün. Diğer tarafta yoğurdu bir kaba alıp, içine ezilmiş sarmısak, dereotu ve yağı ekleyin. İyice karıştırıp kavurmanın üstüne dökün ve sıcakken servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...