Pirinçli Mantı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymayı tereyağı ile 15 dakika suyunu çekene dek kavurun. Unu bir kaba eleyin. Süt, yumurta ve tuz ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğurup, 10 dakika dinlendirin. Bu arada, soğanı ince ince kıyın. Tereyağı ile pembeleştirin. Üzerine pirinci ilave ederek 4-5 dakika kavurun. Kavrulmuş kıyma ve sıcak su ekleyerek pişirin. Karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Hamuru 2 mm kalınlığında açın. 5 cm'lik kareler kesin. Hazırlamış olduğunuz içi, karelerin üzerine koyup, bohça şeklinde kapatın. Kapatılan hamurları tereyağı ile yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Hafif ısılı fırında, alt kısımları pembeleşinceye dek kızartın. 5 su bardağı kaynar suya etsuyu tabletini atın. Az tuz ilave ederek karıştırın. Sıcak olarak mantıların üzerine dökün. Önce harlı, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Servis tabağına alıp, domates, nane ve dereotuyla süsleyin. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip, ayranla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL