Pirinçli Hanım Parmağı

Pirinçli Hanım Parmağı

Doğu Akdeniz mutfağının damak tadımıza uygun yemeklerinden pirinçli hanım parmağı nasıl yapılır? İşte Pirinçli Hanım Parmağı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Soğanı küp doğrayıp, ayçiçek yağında kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyma ilave edip, kıyma suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Pirinç ekleyip, 3 dakika kavurun. Su ilave edip, pişmeye bırakın.

  • 2

    Kıyılmış nane, tarçın, mercanköşk, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Her bir yufkayı 8 üçgen parçaya bölün. Yufkaları düz bir zemine serip, geniş taraflarına naneli karışımı pay edin. Sigara böreği gibi sarıp, kızgın ayçiçek yağda kızartın. Üzerlerine kaşar peyniri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...