Pirinçli Hanım Parmağı

Doğu Akdeniz mutfağının damak tadımıza uygun yemeklerinden pirinçli hanım parmağı nasıl yapılır? İşte Pirinçli Hanım Parmağı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanı küp doğrayıp, ayçiçek yağında kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyma ilave edip, kıyma suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Pirinç ekleyip, 3 dakika kavurun. Su ilave edip, pişmeye bırakın.
-
2
Kıyılmış nane, tarçın, mercanköşk, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Her bir yufkayı 8 üçgen parçaya bölün. Yufkaları düz bir zemine serip, geniş taraflarına naneli karışımı pay edin. Sigara böreği gibi sarıp, kızgın ayçiçek yağda kızartın. Üzerlerine kaşar peyniri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL